Helytörténet

A több, mint száz éve (pontosan 1906-ban) alapított Aranykalász étterem nyolcvan évig a városba látogató vásározók első számú törzshelye volt. A vendéglátóhelyet az ötvenes évektől négy évtizeden keresztül a Csongrád Megyei Vendéglátó Vállalat üzemeltette, majd a privatizáció után, 1992-ben került a Hegedűs család tulajdonába, amely előbb sörbárral, majd tíz évvel később panzióval bővült tovább.

HegedűsIstván

Az üzleti vénával megáldott Hegedűs István és neje Veronka, a különböző ételeket a magyar konyha hagyományait megőrizve tette a vendégek asztalára.

Az Iparkamara először 1989-ben, majd az évek elteltével többször is kiváló gyakorlati képzőhellyé nyilvánította a Hegedűs István által vezetett Aranykalászt, aki a Csongrád Megyei Iparkamara és a Magyar Vendéglátó Ipartestületének is alapító tagja volt.

A több évtizedes munkáját elismerve, az ország vezetése 2006-ban miniszteri kitüntetésben, majd 2018-ban életműdíjjal jutalmazta eredményeiért.

Ötven év vendéglátózás után 2008-ban nyugdíjba vonultak és fiaikra, Pistire és Lacira bízták a családi vállalkozást.

2017-től két és fél évig bérlő üzemeltette a helyet, majd 2020. júniusától már Hegedűs István és Veronka unokái, Pisti és Laci várja a finom ételek-italok szerelmeseit.

HegedűsTestvérek
HegedűsUnokák